EIT Health Innovation Days 2020 – ‘Child cancer care’

30/10/2020
6:00 pm

Would you like to learn how to bring innovation to the national community?

How about meeting people who share your interests and work together on an idea that could improve the health and the lives of people in Romania?

This competition among student teams from a range of disciplines encourages a new generation of health innovators. I-Days educate and inspire university students to tackle Europe’s healthcare challenges.

Take advantage of this great opportunity, open to all undergraduate and postgraduate students interested in healthcare innovation. We welcome students from any University in Romania to the EIT Health Innovation Days on October 30-31st 2020!

You will be part of a multidisciplinary team challenged to find simple and efficient solutions to ‘Child cancer care’.

Join us and you will gain new soft skills, explore practical training and benefit from great networking opportunities!

Should you have any questions, email us at: eitinnovation@publichealth.ro!

Judges

Shajjad RIZVI- Fondatorul Asociației Little People România

Vlad VOICULESCU- Membru Fondator Asociația MagiCAMP

Dorica DAN- Președintele Alianței Naționale pentru Boli Rare România

Coaches

Cristina GRIGORE

“Sunt Cristina Grigore. La Cluj mi se spune ”mama PEDITEL” singurul serviciu de telemedicina pediatrica, apelabil de oriunde din lume, non stop, gratuit. Am inceput voluntariatul si implicarea in comunitate  inca din liceu, acum 27 de ani, iar pasiunea de a face BINELE bine, este la fel de vie si astazi. Cred intr-o lume mai buna prin implicare, respect si integritate. N-am avut niciodata un ”job” in adevaratul sens al cuvantului, ci am imbinat mai multe pasiuni: sa deschid oportunitati pentru copii ca profesor, gustul pentru citit ca director intr-o editura, marketing si relationare in mass media si sa schimb in bine comunitatea in care traiesc. Imi doresc ca oamenii sa sa implice in comunitatea lor, fie ca vorbim de strada, cartier, oras sau tara. Am schimbat legi locale sau am determinat legislatie nationala, toate in intersul comunitatii. E atat de simplu sa faci BINE, important e sa incepi astazi. In 2014 am lansat un concept unic in lume- un call center medical pediatric gratuit, de telemedicina, cand inca era necunoscut acest concept- PEDITEL 1791, care este singurul serviciu de telemedicina din Romania care respecta standardele HIPAA, inregistreaza, stocheaza date cu caracter sensibil, GDPR compliant, are 17 medici specialisti in echipa medicala, si 26 protoocale medicale. Sunt un pasionat de inovatie, mai ales in zona de pediatrie si am competente in marketing, PR, managmeentul proiectelor, manangmeent si vanzari. De aproape 11 ani sunt directorul exectuiv al Fundatiei Parinti din Romania, initiatorul serviciului PEDITEL 1791”

Razvan CHERECHES

Razvan Chereches is a professor of Public Health at Babes-Bolyai University and the speakers coach at TEDxCluj – trainer on the dark side of public speaking.

Adina RUS

BA and Masters in International Relations from BBU Cluj, Faculty of Economics and Business Administration. Masters’ degree in in Psychological Counselling and Child Development and PhD in Economics.  Lecturer with the Economics Department, FSEGA, teaching the first courses in Investments and Behavioral Economy in Cluj.  Co-founder of a digital health start-up in Cluj Napoca, which uses wearables, sensors technology and proprietary algorithms to helps people at-risk (mostly children) monitor, recognize and manage their emotions, stress levels and agitation.

Ariana CORDOS

I’m a healthcare professional with a PhD in healthcare information and social media, based in Cluj-Napoca, Romania. Having 7 years of experience in selling market research and data analytics services to pharmaceutical companies and 2 years of experience in managing strategical projects in an Healthcare IT company, I’m here to answer questions about go-to-market strategy, digital marketing, sales and business development, market research or scientific research, (health) information dissemination or other good stuff as such.

Andreea POPESCU

As a UX designer, I learned how to take into consideration both user needs and business goals, to obtain the synergy between these that define a great product. I am an analytic person and I value feedback, honesty, trust, and, also, empathy. During my time in other companies, I followed different design processes, created deliverables, facilitated usability testing, and design thinking/sprints sessions. I have worked, mainly, in an Agile environment, close to Product Owners, UI or UX designers, developers, and testers.

Georgiana COSOVEANU

“Georgiana has an extensive experience in the healthcare sector, gained through top management positions both in the public and private sectors. For more than 8 years, she has been a member of Janssen Romania, Janssen pharmaceutical companies of Johnson & Johnson Romania, where she is currently Member of Romania Leadership Team and Senior Manager Governmental and Corporate Affairs. She achieved different leadership positions within the business and trade associations, has active involvement and leads strategic projects in task forces of local pharmaceutical associations and business and trade associations in Romania. At European level she is member of EMEA company strategic committees on Governmental Affairs, Brussels based.”

Alina COMANESCU

“Fondator al Asociatiei Sanatate pentru Comunitate. A creat o strategie de advocacy pentru bolnavii de cancer în contextul complexului peisaj politic, cultural și de reglementare al României. Asociația oferă pacienților cu cancer și îngrijitorilor sprijinul și educația de care au nevoie pentru a putea lua propriile decizii cu privire la pașii necesari în managementul bolii oncologice, creând astfel soluții personalizate de înaltă calitate care fac diferența. Pacient expert @EORTC (European Organisation for Research and Treatment of Cancer) – evaluarea din perspectiva pacientului a protocolului/ designului studiilor clinice Membru la Grupului de Lucru pentru Cancere Rare @ECPC – Contribuiție la activitățile JARC, oferind feedback și recomandări pentru toate activitățile relevante. (Agenda pentru Cancere Rare 2030). Membru al Patient Advisory Panel @Celgene – Oferirea perspectivei pacienților cu privire la deciziile companiei legate de tratamente, maparea punctelor slabe și oportunităților de îmbunătățire pentru sistemele naționale de sănătate, evaluarea inițiativelor companiei centrate pe pacient. “

Nicolae IORDACHE

“Nicolae Iordache IORDACHE este deopotriva consultant, trainer si autor. A absolvit facultatea de medicina in 1995 si un master in administrarea afacerilor in 2002. Este doctorand in Comunicare la SNSPA. Are 5 ani de experienta in managementul ONG-urilor, 11 ani de experienta directa in industria farmaceutica si 10 ani in consultanta de management si oferirea de training pentru dezvoltarea angajatilor companiilor in sfera sanatatii. Ultima sa carte, care va fi lansata in decembrie 2020, ReUmanizati(!) – Reflectii ghidate despre compasiune, comunicare si dezvat in actul medical, este o pledoarie pentru (re)umanizarea actului medical modern. In 2013 a publicat in colaborare cu Olivian Breda cartea “Cine esti tu, doctore?”, ghidul medicilor romani pentru a-si construi cariera in jurul unui brand propriu respectabil. In mai 2015 a lanasat cartea “Re-Prezinta! – De ce si cum sa imbratisezi discursul SCHIMBARII in sanatate”, in care pledeaza pentru prezentari care sa produca schimbari in sanatate. Intretine blogul www.cetd.ro dedicat celor care lucreaza in sanatate. Este columnist la Viata Medicala. Relevanta Child Cancer Care, tehnic, practic nu prea mult catre deloc, Am ceva interes si rezultate in zona comunicarii si compasiunii in oncologie daca asta va interesa pe cineva.”

Andrei STEFAN

“Consilier in cadrul Autoritatii Nationale de Management al Calitatii in Sanatate – Unitatea de Standarde pentru Serviciile de Sanatate Va pot sustine in elaborarea de standarde de calitate in zona de oncologie si oncologie pediatrica – standarde care sa ajunge la o mai mare siguranta a pacientilor, la o mai buna calitate a serviciilor oferite si la o mai buna calitate a vietii. “

Cristina BAGHIU

EIT Health Alumna 2019, WEHealth Alumna 2020, experiență în dezvoltare business, management proiecte Agile, digital health și healthy living, Cristina s-a alăturat acestui proiect în calitate de mentor pentru că vrea să contribuie la crearea unor soluții relevante pentru generația tânără

Partners

Dr. Stefan BUSNATU- Coordonator Centru inovatie si eHealth - UMF Carol Davila

Dr. Radu PÎRLOG- Președinte Asociația Studențească de Antreprenoriat ”Iuliu Hațieganu”

Share Event

Facebook
Twitter
LinkedIn